Lov v zimě

V zimním období může být lov náročný, ale s přiměřeným vybavením, bezpečnostními opatřeními a znalostmi o chování zvěře v zimních podmínkách může být i úspěšný a zároveň bezpečný.


 

Lov v zimě vyžaduje zvláštní přípravu a vybavení, protože mrazivé teploty a sníh mohou ovlivnit jak lovce, tak i zvířata, která se chystáte lovit. Zde je několik důležitých věcí, které byste měli vzít v úvahu při lovu v zimě:

  1. Vhodný oděv: Mějte na sobě vrstvený oděv, který vás udrží v teple a suchu. Zahrnuje termooblečení, izolační vrstvu a vodotěsnou svrchní vrstvu. Nezapomeňte na teplou čepici, rukavice a nepromokavou obuv.

  2. Zimní boty: Zimní boty s dobrou izolací a protiskluzovou podrážkou jsou nezbytné pro chůzi v zasněženém terénu.

  3. Teplé nápoje a jídlo: Mějte s sebou teplé nápoje a jídlo, abyste udrželi energii a zůstali teplí. Termoska s horkým čajem nebo polévkou je výbornou volbou.

  4. Zimní vybavení: K lovu v zimě můžete potřebovat speciální vybavení, jako jsou sněžnice pro chůzi v hlubokém sněhu, čištění zbraně od ledových usazenin a tak dále.

  5. Správná zbraň: Mějte na paměti, že zbraně mohou být v zimních podmínkách více náchylné k poruchám. Je důležité mít zbraň v dobrém stavu a chránit ji před vlhkostí.

  6. Bezpečnost: Buďte si vědomi rizik, která přináší lovení v zimních podmínkách. Mějte s sebou základní vybavení pro případ nouze, jako je komunikační prostředek (například mobilní telefon), mapy, kompas a první pomoc.

  7. Místa lovu: V zimě se pohybuje i zvěř jinak, může se stáhnout do oblastí s lepší ochranou a zdroji potravy. Mějte to na paměti při výběru místa lovu.

  8. Opatrnost s mrazem: Mrazivé teploty mohou ovlivnit také balistický výkon střelby, takže si dejte pozor na to, jaké výsledky můžete očekávat od své zbraně.

Pamatujte také na místní předpisy a povinnosti týkající se lovu, a respektujte ochranu ohrožených druhů a lov zvířat s ohledem na udržitelnost populace.

 

Neocenitelný pomocník při lovu v zimě!

 

Na zimním lovu se může hodit:

Vyhřívané boty

Péřová bunda

Zimní čepice