Funkční materiál Softshell

Softshelly jsou populární typ oblečení, který kombinuje vlastnosti bundy a fleecového svršku, čímž vytváří výborný kus outdoorového oblečení.


 

Softshelly jsou oblečení navržené pro aktivní venkovní aktivity. Jsou vyrobeny z materiálů, které jsou voděodolné, větruvzdorné a zároveň prodyšné. Tento unikátní kombinace vlastností činí softshelly ideálními pro různé aktivity, jako je turistika, běhání, cyklistika, lov a další venkovní aktivity.

Jak fungují softshelly?

Softshelly jsou tvořeny třemi vrstvami materiálu:

  1. Vnější vrstva: Tato vrstva je větruvzdorná a často také voděodolná. Chrání vás před větrem a mírným deštěm. Materiál je obvykle hladký a snadno klouže, což umožňuje vodě a sněhu sklouznout z povrchu.

  2. Střední vrstva: Tato vrstva je izolační. Může být vyrobena z různých materiálů, ale často je to polarový nebo fleecový materiál, který udržuje teplo těla a zároveň umožňuje odvádět vlhkost pryč od kůže.

  3. Vnitřní vrstva: Tato vrstva je vyrobena z prodyšného materiálu, který pomáhá odvádět vlhkost pryč od těla. To vám pomáhá zůstat suchým a pohodlným během fyzické aktivity.Účinek inspiračních obrázků může být individuální a závisí na osobních preferencích a potřebách každého člověka. Někteří lidé mohou být více ovlivnitelní vizuálním stimulem než jiní, a proto mohou více těžit z prohlížení těchto obrázků.

 

Základní vlastnosti softshellu zahrnují:

 

Ochrana proti větru: Softshellové oblečení je schopno odolávat větru a udržovat teplo těla, což ho činí vhodným pro chladnější podmínky.

Ochrana před vlhkostí: I když není plně voděodolné, softshellové oblečení často odolá mírnému dešti nebo rosám. Materiály mohou být impregnovány, aby zlepšily odolnost proti vodě.

Prodyšnost: Jednou z hlavních výhod softshellu je jeho schopnost odvádět vlhkost od těla ven. To znamená, že při fyzické aktivitě může tělo lépe regulovat teplotu a zabraňuje pocení.

Elastičnost: Softshellová tkanina je obvykle elastická, což zajišťuje pohodlí a volnost pohybu. To je důležité pro aktivity, jako je horolezectví, běh, cyklistika nebo lyžování.

Lehkost: Oblečení vyrobené z softshellu bývá obvykle lehčí než tradiční hardshellové oblečení, což usnadňuje nošení a balení.

Tlumení zvuku: Softshellové materiály obvykle vytvářejí méně šustění než některé jiné typy outdoorových tkanin, což může být výhodné při lovu a pozorování zvěře.

 

Jak pečovat o softshellové oblečení ?

 

Čištění: Pravidelné čištění je důležité pro zachování vzhledu kožených kalhot. Můžete použít měkkou houbu nebo hadřík namočený v mírně teplé vodě s malým množstvím mýdla nebo speciálního čisticího prostředku určeného pro kožené výrobky. Mýdlo by mělo být co nejmírnější, aby nedošlo k poškození povrchu.

Sušení: Po čištění je důležité nechat kožené kalhoty volně usušit při pokojové teplotě. Nepoužívejte horký vzduch nebo přímé sluneční paprsky, protože to může způsobit ztrátu barvy nebo deformace materiálu.

Ochrana proti vodě: Kožené kalhoty nejsou voděodolné, takže byste se měli vyvarovat kontaktu s deštěm a silnou vlhkostí. Pokud jsou kalhoty namočené, nechte je přirozeně uschnout a nepoužívejte tepelné zdroje, abyste urychlili proces sušení.

Péče: Pro výživu a udržení lesku kožených kalhot můžete použít speciální balzámy pro kožené výrobky. Aplikujte je tenkou vrstvou a jemně vyleštěte měkkým hadříkem.

Ochrana proti poškrábání: Snažte se vyvarovat kontaktu s ostrými předměty, které by mohly způsobit poškrábání nebo trhliny na povrchu kožených kalhot.

 

Naše tipy na softshellové oblečení:

Bunda Beretta combi BIS, černá

Bunda Beretta Softshell