Materiál Goretex a lov

Lovecké oblečení s membránou Gore-Tex je oblíbenou volbou mezi lovci, kteří jsou vystaveni různým povětrnostním podmínkám.


 

Gore-Tex je obchodní název pro speciální membránu používanou v oblečení a obuví k dosažení vysoké úrovně voděodolnosti a prodyšnosti. Tato membrána je vyrobena z polytetrafluorethylenu (PTFE), což je materiál, který je vodonepropustný, ale zároveň umožňuje odpařování vlhkosti z těla, čímž udržuje pohodlí a suchost uživatele.

Lovecké oblečení s membránou Gore-Tex je oblíbenou volbou mezi lovci, kteří jsou vystaveni různým povětrnostním podmínkám. Toto oblečení zajišťuje, že lovec zůstane suchý i v deštivých nebo sněhových podmínkách, zatímco zároveň umožňuje odvádět pot a udržovat tělesnou teplotu.

Mezi běžné vlastnosti loveckého oblečení s membránou Gore-Tex patří:

  1. Voděodolnost: Gore-Tex zabraňuje pronikání vody dovnitř oblečení.

  2. Prodyšnost: Membrána umožňuje odpařování vlhkosti z těla, což pomáhá udržovat pohodlí.

  3. Větruvzdornost: Lovecké oblečení Gore-Tex je často navrženo tak, aby chránilo před větrem, což je důležité v chladných podmínkách.

  4. Odezva na různé podmínky: Lovecké oblečení Gore-Tex je často navrženo tak, aby bylo odolné vůči oděru a abrazím, což může být důležité v náročném terénu.

  5. Lehkost: Oblečení s membránou Gore-Tex je často navrženo tak, aby bylo lehké a pohodlné k nošení.

Vzhledem k těmto vlastnostem je lovecké oblečení s membránou Gore-Tex vhodné pro různé lovecké aktivity a podmínky, od deštivého podzimního dne po zimní lov ve sněhové krajině.

 

Doporučujeme:

Goretex Bunda

Goretex kšiltovka