Království divočiny - Aljaška

Aljaška je splněný sen o severské divočině, k tomu všemu zde ale naleznete hory a sopky s nadmořskou výškou až 6000m.n.m.


 

Pokud máte rádi divokou přírodu, ať už nekonečné lesy, které nejsou poznamenané lidskou činností... divoké řeky, s řečištěm širokým tak, jak se které řece zamane... nebo hory a dokonce sopky, tak vysoké, až berou dech a pokryté ledovci... Aljaška tohle všechno nabízí. Přesto je možné, při dodržení určitých bezpečnostních pravidel, spát na Aljačce ve stanu v divoké přírodě. Pro návštěvu doporučujeme podzim, nejlépe září, kdy ještě není taková zima a stromy v kouzelných lesích jsou překrásně barevné.

Aljašku je možné procestovat zcela na vlastní pěst. Doma si udělat malý plán toho, co byste určitě chtěli vidět a pak jet zlehka podle něho a taky improvizovat podle nálady i počasí. Ideální je půjčit terénní auto, což se dá vyřešit už na letišti a spát pod stanem. Buď v kempech, nebo úplně nadivoko s tím, že do stanu nelze kvůli medvědům brát žádné jídlo nebo kosmetiku. Těžko říct, zda my jsme měli štěstí, anebo smůlu, protože jsme medvěda ani zdálky nezahlédli. Jinak je krajina plná divokých zvířat. Často jsou vidět losi, nebo stádo buvolů, v horách jsou velmi četní svišti. Na Aljašce je nespočetně cest, kde nepotkáte za celý den ani jedno auto a tyto cesty jsou úžasná výchozí místa pro nádherné horské treky s dechberoucími výhledy. Můžeme doporučit McCarthy Road, nebo Nabesna Road.

Na Aljašce využijete oblečení, které vás zahřeje a je odolné proti větru a dešti, ale zároveň je pohodlné.

 

Můžeme doporučit:

Mikina, která úžasně zahřeje a je i odolná proti lehkému dešti

Lehké, voděodolné a rychleschnoucí kalhoty

 

Může se hodit:

Víceúčelový nůž

 

Nechte se inspirovat našimi obrázky z Aljašky:

Inspirační obrázek velký "Pro duši - pleso"

Inspirační obrázek velký "Pro duši - les"

Inspirační obrázek malý "Pro život - les"